Sürdürülebilirliği iş yapış biçiminin ve yönetim felsefesinin temel taşlarından biri olarak konumlandıran Mitsubishi Electric, 31 Mart 2031'e kadar fabrikalarında ve ofislerinde net sıfır sera gazı (GHG) emisyonu hedeflerken, 31 Mart 2051'e kadar tüm değer zincirinde net sıfır emisyona ulaşmayı amaçlıyor. 2024 yılında hayata geçirilen "Çevresel Plan 2025", karbon nötr ve döngüsel ekonomi hedeflerine yönelik LC-CO2 emisyon hesaplamalarını kolaylaştırırken, aynı zamanda Japon hükümetinin "30by30" girişimine katkıda bulunacak doğa-pozitif hedefleri de içeriyor.
Mitsubishi Electric, küresel değer zincirleri, enerji tasarruflu ürün ve sistemler ile ileri teknoloji altyapı çözümleri aracılığıyla sürdürülebilir bir küresel çevrenin sağlanmasına katkıda bulunmaya devam edecektir.
Mitsubishi Electric’in İklim Değişikliği Girişimleri
- "Çevresel Plan 2025" kapsamında Mitsubishi Electric, grup çapındaki sera gazı emisyonlarını 2030 yılına kadar azaltma hedeflerini güncelledi. Bu hedefler, Paris Anlaşması'nın 1,5°C sıcaklık artışı senaryosuna uygun olarak Bilime Dayalı Hedefler Girişimi (SBTi) tarafından onaylanmıştır.
- Şirketin 2051 yılına kadar net sıfır CO2 emisyonu hedefi doğrultusunda, tüm değer zincirinde (Ar-Ge, tasarım, ham madde tedariki, üretim, satış, dağıtım, kullanım ve bertaraf süreçleri) sera gazlarının azaltılması hedefleniyor.
- Dağıtılmış enerji kaynakları ve depolama sistemlerine yönelik daha gelişmiş operasyon çözümleri geliştirilerek, şebeke stabilizasyonunun artırılması ve yüksek kapasiteli, yüksek verimli yenilenebilir enerji iletim sistemlerinin geliştirilmesi hedefleniyor.
- Fosil yakıt kullanan kazan sistemlerine kıyasla daha enerji verimli olan "ısı pompalı sıcak su sistemlerinin (Air to Water)" yaygınlaştırılması hedefleniyor.
- Üretimde emisyonların azaltılması amacıyla; yüksek verimli ve IoT destekli ekipmanların kullanılması, yenilenebilir enerji kullanım oranının artırılması ve enerji tasarruflu modellerin geliştirilmesi hedefleniyor.
Mitsubishi Electric’in Su Güvenliği Girişimleri
- Mitsubishi Electric, 31 Mart 2026'ya kadar yüksek riskli sahalardaki su kullanımını azaltmayı hedefleyen bir plan oluşturmuştur.
- Aqueduct Water Risk Atlas gibi risk değerlendirme araçları kullanılarak Japonya ve diğer ülkelerdeki üretim tesislerinin mevcut ve gelecekteki su risklerinin takip edilmesi hedefleniyor.
- Üretim tesislerinde su kullanımı ve deşarjları sıkı yönetilmekte, su tüketiminin azaltılması, su tasarrufu ve yeniden kullanımı için daha etkili önlemler alınmaktadır.
- Ozon teknolojisi kullanılarak su arıtma sistemlerinin geliştirilmesi ve bu sistemlerin su ve atık su arıtma tesislerine, fabrikalara ve kamuya açık tesislere sağlanması hedefleniyor.